Sant Jordi, diada emocional de Catalunya

"I de la sang del drac va néixer una rosa que el cavaller Sant Jordi va regalar a la princesa". Així acaba una de les llegendes més populars de Catalunya, València, Balears i Aragó.


 
   

Happy Sant Jordi | La Manual Alpargatera

  

És una llegenda gairebé universal, famosa en moltes parts del món.


Ja sigui anomenat Georgios, Georg, Jorge, Giorgio, George, Gorka, Jürgen o Jordi el que es va decidir a matar el drac que aterria a un regne sencer i salvar la princesa que havia estat lliurada com a ofrena per apaivagar la ira del terrible monstre, és ara recordat cada 23 d'abril com a símbol imprescindible de la tradició catalana.És la nostre "Diada Emocional", una celebració tàcita de la primavera, compartint emocions, històries, poemes, afectes, llibres i roses.


Amor i Cultura.

Dos conceptes que al principi no sempre van de la mà, estan estretament units durant la Diada de Sant Jordi. I és que es tracta d'un dia en què els enamorats es regalen una rosa, però també un llibre (alguns inclús espardenyes ;-).


Espadrille Gifts | La Manual Alpargatera

Això és degut al fet que, més enllà de les llegendes cavalleresques, també és el dia del Llibre, ja que aquest mateix 23 d'abril van morir dos dels més grans escriptors de la història, William Shakespeare i Miguel de Cervantes.

El dia de les lletres i les flors, dels enamorats i dels amants a les lletres, els "lletraferits". Com els trobadors "malalts d'amor", és també el dia dels "malalts de cultura ".


Cada 23 d'abril, els carrers s'omplen de cistells plens de roses de tots els colors i llibres de tots els estils per a gent de totes les edats.


En aquest dia tan festiu, la Manual Alpargatera també s’hi afegeix aportant el seu petit granet de sorra. És per això que a la nostra col·lecció Barcemola! tenim dissenys d'espardenyes artesanals creats especialment per a aquest dia, estampats amb roses, fragments de poemes o contes, dracs, peus de drac, o models fets en col·laboració amb escriptors i dedicats a les lletres.

Espadrilles dedicated to love | La Manual Alpargatera

La nostra cultura és important per a nosaltres, per això volem viure-la, ser part d'ella i compartir-la.

Espadrille for Men inspired in Dragons | La Manual Alpargatera

Tingueu en compte que els comentaris s’han d’aprovar abans de publicar-los